AIR HALIA
Bubur Lambok atau lebih tepat lagi KANJI,yang dipanggil oleh kebanyakkan penduduk Kg Pulau Timbul merupakan masakan yang dilakukan sejak turun temurun oleh masyarakat Kg Pulau Timbul.Bubur Lambok ini hanya dibuat sewaktu Bulan Ramadhan iaitu Bulan Puasa Sahaja..Keistimewaan Kanji ini tidak perlu diungkapkan lagi kerana banyak penduduk Kg2 yang berdekatan datang untuk mengambil bumbur lambok dan Air Halia dari Masjid Kg Pulau Timbul..Antaranya penduduk Kg Jeram,Kg Baru,Kg Raja,Pulau Pisang Dan banyak lagi..Oleh yang demikian bubur lambok ini terlalu istimewa dan sukar untuk ditandingi
Bubur Lambok atau lebih tepat lagi KANJI,yang dipanggil oleh kebanyakkan penduduk Kg Pulau Timbul merupakan masakan yang dilakukan sejak turun temurun oleh masyarakat Kg Pulau Timbul.Bubur Lambok ini hanya dibuat sewaktu Bulan Ramadhan iaitu Bulan Puasa Sahaja..Keistimewaan Kanji ini tidak perlu diungkapkan lagi kerana banyak penduduk Kg2 yang berdekatan datang untuk mengambil bumbur lambok dan Air Halia dari Masjid Kg Pulau Timbul..Antaranya penduduk Kg Jeram,Kg Baru,Kg Raja,Pulau Pisang Dan banyak lagi..Oleh yang demikian bubur lambok ini terlalu istimewa dan sukar untuk ditandingi
1 comment:
Salam...ye betoiii..!!! sodap tuuu!!meleleh ler kawe tengok niii...kacau jgn tak kacau..!!!
lepas ni buleh la panggil TV9 utk interframekan Pak Cik Mat,,hahah.Thks & Good Job.
Post a Comment